Kuulumiset

Moikka,

ajattelin kirjoittaa kuulumisiani ja ajatuksiani kun superihanat asiakkaani, ovat kyselleet miten menee ja tsempanneet.

Eli korona tyhjensi ajanvarauskalenterini kertaheitolla ja tässä voin kertoa, että se on ollut hiljainen jo ennen koronaakin. Olin ehtinyt olla kolmisen vuotta alalla ja kerätä tyhjästä asiakaskuntaa kun tärähti 2008 taantuma. Sen jälkeen tähän päivään on ollut enemmän ja vähemmän asiakkaita.

Minulla on muutamia periaatteita kampaajana.

-en seuraa muotia, enkä pidä siitä- mielestäni se on pääasiassa rahastusta ja bisnestä, haluan kohdata ihmisen ja nähdä mikä häntä pukee, ei se, mikä on muotia. Vidal Sassoonin koulutuksen kävin entisen kollegan innoittamana vain todetakseni, että se oli superhyvä, koska siinä on täysin sama periaate kuin minulla: ensin ihminen, hänen oma tyylinsä ja persoonansa, sitten vasta muut asiat esim muoti. Korostetaan ihmisen omaa kauneutta, ei tehdä sitä keinotekoisesti.
  
Hiusten värjäys tehdään niin, että hiusta ei vahingoiteta, esim radikaalit jutut eivät ole minulla in, vaan mieluummin omasta väristä 2 astetta vaaleampi tai tummempi tyvi. Siksi en tee mielelläni mitään isoja operaatioita vaan koska se on cool ja muotia. Lisäksi isot muutokset harvoin onnistuvat yhdellä kerralla, taikka nopeasti

-en käy koulutuksissa koska pyörää ei ole keksitty uudestaan. Kampaajan on oltava niin luova, että hän itse keksii uusia juttuja, eikä hae niitä jonkun muun keksimänä ja ideoimana valmiissa paketissa. 
Sen sijaan ihastelen inspiroivia ihmisiä kaduilla taikka netissä kun haen jotakin uutta ideaa.

-leikkaan ja värjään asiakkailleni sellaisia malleja jotka pysyvät hyvänä kunkin asiakkaan käyntikerran mukaan, en sen mukaan mikä suosii minun lompakkoani, vaan asiakkaan.

-halusin urani alussa mahdollisimman ekologisen hiusvärisarjan, joten löysin Organicin, sen pullo maatuu ja vesistöön huuhtoutuessa väri kuormittaa vesieliöitä vähemmän kuin moni muu sarja. (se oli tutkimusaiheeni kampaajakoulussa) Koska Organic ei peitä harmaita kovin hyvin, löysin sen rinnalle ammoniakittoman Free sarjan, nimi tulee siitä, että se on resorsinoliton ja PPD-vapaa

-en käytä folioita raidoituksessa, vaan uudelleen käytettäviä, pestäviä versioita.
-en ole ottanut nettiajanvarausta, koska olen antanut henk koht kännykkänumeroni jakoon, johon voi laittaa 24h tekstarilla varauksia
-en pidä lomia, koska tykkään tehdä ympäri vuoden lyhyitä päiviä

-en mainosta koska ajattelen, että jos en pärjää omana itsenäni alalla, niin ei mahda mitään, siksi en julkaise töistäni kuvia somessa eikä minulla ole intoa hankkia älypuhelinta-minulla on edelleen mummopuhelin käytössä, jonka kuvanlaatu on surkea

-en lähde hintakilpailuun koska ajattelen, että asiakkaani uskaltavat sanoa minulle jos heillä on taloudellisesti tiukkaa ja kysyvät itse tarpeen tullen hinnanalennusta, eikä siinä ole mitään noloa! On hyvin inhimmillistä, että ihmiselämässä tulee taloudellisesti vaikeita aikoja, siksi tulen ilman muuta vastaan kunhan siitä uskaltaa mainita.

- koetan tehdä työni niin tarkasti kuin mahdollista, joten minulla menee aikaa hieman muita kampaajia enemmän. Haluan ehdottomasti, että asiakas uskaltaa antaa palautetta jos jokin asia ei mennyt hänen mielestään nappiin. Siksi kaikilla töilläni on tyytyväisyystakuu. Leikkauksissa 1vko ja väreissä/permiksissä 2 vko. Korjaus on maksuton, mikäli lopputulos ei ole ollut sellainen millaiseksi se yhdessä sovittiin. Korjaus on jonkin hintainen, mikäli asiakas haluaa muuttaa itse jotakin, mistä emme sopineet. Jos asiakas on tullut tietyn kuvan kanssa, lopputulos harvoin on samanlainen, koska kaikilla on omanlainen hiuslaatu, sekä pohjalla voi olla valmiiksi eri värejä, jotka aina vaikuttavat lopputulokseen. Tällaisissa töissä en ole parhaimmillani, koska tällöin en voi tehdä kuin mekaanisen suorituksen, jossa en voi käyttää omaa näkemystäni lainkaan.

Joka tapauksessa otan kaikki työni hyvin vakavasti ja koetan parhaani mukaan tehdä mahdollisimman täydellistä jälkeä,  nopeus tai tehokkuus eivät siten ole valttikorttejani.

Nyt olen kyseenalaistanut ammattitaitoni ja urani jatkuvuuden kampaajana. En ole kaikkein sosiaalisin ja extrovertein, mikä varmaan pitäisi olla tässä ammatissa. Olen ujo, uskokaa tai älkää!

Olen päättänyt koronan rohkaisemana hakea toista työtä kampaajan työni ohelle. Sen verran rauhallista on, että tällaiseen tulokseen olen tullut. Minulla on suuri kysymysmerkki tulevaisuuteni kohdalla. Joudunko luopumaan tuolipaikastani kampaamossa koska en saa kuluja maksettua, ja jos luovun, loppuu ammattini, koska uuden asiakaskunnan keräämiseen menee vuosikausia.
Koetan nyt mennä päivä kerrallaan ja osoittaa kiitokseni kaikille asiakkailleni jotka olette antaneet anteeksi jos olen tehnyt virheitä, jotka olette vuosi toisensa jälkeen tulleet asiakkaakseni, te olette olleet suuri ilon aiheeni kaikki nämä vuodet kampaajana. Te olette aivan ihania tyyppejä jokainen! Toivon teille parasta mahdollista elämää ja kiitän olemassaolostanne, kaikista juttutuokioistamme.

Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko sanoa jotakin?