Professional

Hiusväreistä

Minulta kysytään hiusvärien turvallisuudesta.

Vastaan näin: ne ovat niin kauan turvallisia, kuin niitä käytetään oikein, ne voivat allergisoida, kuten mikä tahansa, silloin ne eivät ole turvallisia, jos allerginen reaktio on kova.

 Tällöinkin hiuksia toki voidaan värjätä, väriä ei tarvitse laittaa päänahkaan, vaan tehdä raidoilla, tai kuten minulla, värjätä niin, ettei väri osu päänahkaan. Ei ole pystytty todistamaan aiheuttaako hiusvärit syöpää. On paljon vanhoja ihmisiä, jotka ovat eläneet yli 9o-vuotiaiksi, ilman syöpää, vaikka ovat ikänsä värjänneet tukkaansa 4vko välein.

Mikä tahansa voi aiheuttaa meille allergiaa, olkoon se pähkinä, hiusväri, tai kissa. Jos kyseessä on herkistyminen, voidaan lämpökone jättää pois tai miettiä toisenlaista värijäysmenetelmää. Lisäksi voidaan kokeilla eri värisarjoja, minulla on kaksi ammoniakitonta värisarjaa, joista kokeilla. Kutinaa, kirvelyä tai punoitusta ei ole tarkoitus kestää, joten silloin kokeilemme eri sarjaa. Ihmettelen, miten asiakkaat ovat luulleet, että sen kuuluu olla niin, ei kuulu. Olen näissä tarkkana ja kaikkien kampaajien kuuluu :)

Saamme ihan kaikesta arkisista asioista ärsykkeitä, kuten sohvamme palonestoaineista tai ulkona pakokaasuista ja teollisuushöyryistä, puhumattakaan ruuan kemikaaleista(esimerkiksi liha värjätään punaiseksi nitrosoamiinilla, jotta se olisi houkutteleva ja omenat suihkutetaan kiiltävksi pintakäsittelyaineilla, joita sitten syömme kaikessa rauhassa) joten hiusvärit ovat pieni asia tämän kaiken rinnalla, emme siis koskaan voi erotella mikä on syövän takana.

Hiusten värjääminen raskausaikana on myöskin  jokaisen omassa päätänässä, mikäli asia mietityttää, kehoitan värjäämään raidoittamalla, tai muulla tavoin.

Kemikaalilaki on suomessa todella tarkka ja valvoo koko ajan mitä tuotteita ja ainesosia maassamme saadaan myydä tai käyttää. Esim piguanide, jota löytyi lasten hammastahnasta ja helosanista, jota laitamme haavaan, paljastui haitalliseksi. Sen jatko käyttäminen tuotteessa kiellettiin. Tämän takia suomessa voi kemikaalilakimme takia melko huoletta käyttää kosmeettisia valmisteita. Ja minua itseäni ilahdutti kovasti se laki, joka kielsi eläinten testaamisen kosmeettisiin valmisteisiin :) Suomessa ei siis saa myydä eikä valmistaa tällaisia tuotteita(vaan aineet on pitänyt testata aiemmin, ennen tätä lakia, eikä uusia aineita saa enää testata eläimillä)