Professional

Hiusväreistä

Hiusvärit ovat niin kauan turvallisia, kuin niitä käytetään oikein, ne voivat allergisoida, kuten mikä tahansa.Tällöinkin hiuksia toki voidaan värjätä, väriä ei tarvitse laittaa päänahkaan, vaan tehdä raidoilla, tai kuten minulla, värjätä niin, ettei väri osu päänahkaan.

Minulla on käytössä  kaksi ammoniakitonta värisarjaa. Organic Color Systems, jonka harmaiden peitto ei ole kovin tehokas. Värisarjan pullo on maatuva ja hajoava. Toisella sarjalla, joka on Free-niminen, saa harmaat peittoon, sarja on Resorsinoliton ja PPD-vapaa.

Kemikaalilaki on suomessa todella tarkka ja valvoo koko ajan mitä tuotteita ja ainesosia maassamme saadaan myydä tai käyttää.

Kevytväri ei peitä harmaita, ja se haalistuu nopeammin kuin kestoväri, kevytväri on yleensä luonnollinen.
Kestoväri peittää harmaat. Myös kestoväri haalistuu jos kyseessä on punainen, violetti, kupari tai todella tumma hiusväri, tai mikä tahansa erikoisväri. Voit ylläpitää väriä kotihoitoon tarkoitetulla sävyhoidolla tai sävyshampoolla.
Sävyhuuhtelu antaa muutamaan pesukertaan kestävän hienoisen sävyn, joka ei peitä omaa väriäsi, vaan ainoastaan korostaa tai taittaa haluttua sävyä.
Suoraväri on ilman ammoniakkia nimensä mukaisesti ilman hapetetta tukkaan laitettava väri, joka voi olla hyvinkin räikeä, esim sininen tai vihreä. Joillakin värisarjoilla, esim Elumen, väri jää tukkaan eikä sitä saa edes värinpoistolla pois.
Värinpoistossa hiuksesta poistetaan väri. Lopputulos on tummuudesta riippuen punaisesta valkoiseen-skaalalla. Kun haluttu vaaleus saavutetaan, laitetaan päälle uusi vaaleampi väri tai jos se halutaan jättää vaaleaksi, se taitetaan niin, ettei tukka jää keltaiseksi tai oranssiksi.
Puuteri/sprayväri suihkutetaan esim juhliin tai kuvauksiin, joka lähtee harjaamalla tai pesussa pois.

Suojaathan värjätyn tukan aina auringonvalolta, sillä se haalistaa erittäin nopeasti hiusvärin.