Parturi

Hyvä sellainen-osaa eritoten häivyttää lyhyestä pitkään.
Tässä mallissa, olen käyttänyt pelkkää konetta, ilman tallaa alaosaan ja sivuihin, sitten alkanut pidentämään ja käyttämään tallaa, tämä tekniikka on kaikista vaikein parturityössä.  Häivytys vie aikaa, ja on todellakin sen arvoinen lopputulokseltaan!
    Myös paksua, hentoa, tai jäykkää hiusta leikatessa haastetaan parturi. Hiuksen tulee laskeutua, ja näyttää siltä, ettei sitä ole ''leikattu''. Leikkausjälki tulee häivyttää. Nämä hiustyypit leikataan joko todella lyhyeksi, tai sitten jätetään astetta pidemmäksi, muutoin ne eivät istu, vaan sojottavat valtoimenaan. Kiinalaisten hiuslaatu on hyvä esimerkki.

Kun parturityössä tehdään pidempää mallia, korostuu erityisesti hiusten luonnollinen asettuminen, itse leikkaan mielelläni tälläisen veitsellä, tälläistä mallia kutsun ''surffitukaksi''
Siinä hiukset pitenevät niskaa, etuosaa ja sivuja kohden. Tässä mallissa on erityisen tärkeää, että leikkausjälki häivytetään, massaa otetaan pois, jotta se näyttäisi luonnolliselta.

Viimeistely: surffitukka viimeistellään laittamalla merisuolasuihke kosteaan tukkaan ja kuivatetaan sekoittamalla, hiuksia haroen. Lopuksi, jos tarvetta, laitetaan sormenpäillä hieman vahaa. Sprayta voi laittaa märkään tai kuivaan tukkaan.

Geeliä käytän paksuun tukkaan, koska sen kosteus sitoo ja vie pörröisyyttä pois, mutta tässäkin, maltti on valttia, ellemme halua näyttää Sopranosin hahmoilta. Geeliä voi laittaa märkään tai kuivaan tukkaan

Vahan käyttö: otetaan pieni määrä, joka sekoitetaan sormenpäihin, ja ylimääräinen pyyhitään kämmeneen, josta otetaan lisää vahaa tarvittaessa.  Vahaa laitetaan aina kuivaan tukkaan. Kun vahaa on sormenpäissä, viedään se hiuksen tyveen, lähelle päänahkaa, vain siten hius saa tarvittavan tuen. Hiusten kuuluu tässä vaiheessa näyttääkin sekaisilta. Kun kaikkialla tyvessä on vahaa, aletaan asetella haluamaan suuntaan, mikäli hiukset näyttävät pörröisiltä, silotetaan kevyesti harjalla.

Pidemmässä ''gentleman'' tukassa, vahan käyttö on siinä ja siinä, itse käytän sitä lähinnä silotukseen, eli sojottaviin kohtiin. Tässä mallissa hius on jo sen verran pitkä päältä ja sivuilta, että merisuolasuih-
keen ja kuivatuksen jälkeen tuupeeraan osio osiolta, aloittaen takaraivolta, edeten kohti etuosaa. Tässä vaiheessa tukka on melko pörröinen ja sen kuuluukin olla. Lopuksi tarvitset harjaksista harjaa, jolla silotat kevyesti pörröt ja harjaat hiusten pinnan kuvan osoittamaan muotoon. Lopuksi voi, ja kannattaakin laittaa hiuslakkaa- ja muista, kädenmitan pituiselta etäisyydeltä. Muutoin lakka kastelee hiuksen pinnan.

Parta: en enää aja partoja työkseni, mutta sellaisen ohjeen antaisin miehille, että parta ajetaan aina myötäkarvaan, toki siitä ei tule siloista, eikä armeijan pumpulitesti menisi läpi, mutta tämä myötäkarvaan ajo säästää ennenkaikkea sinun ihoasi, aina vanhuusvuosiin saakka. Mikäli välttämättä haluat ajaa vastakarvaan, tulee iho ja karva pehmittää kääreen, tai saunan avulla. Vain siten karvatuppi ei ärsyynny. Jos partaa ajetaan pelkällä vaahdolla, ilman lämmitystä, höylä saattaa nypätä karvaa, jolloin se nousee tupestaan muodostaen finnin. Partakoneiden kanssa saattaa usein käydä näin. Parran ajon jälkeen partavesi, tai muu desinfioiva aine ja kun se on kuivanut, laitetaan hieman kosteusvoidetta.

Partamuoti on nyt huipussaan. Nuorilla miehilläkin näkee kunnon merimiespartaa. Kun haluat pitää parran lyhyempänä, se onnistuu parhaiten laittamalla kampa halutun pituuden kohdalle ja leikata partakoneen trimmeriosalla, tai saksilla kamman päältä. Koska partakarva on paksua, partatrimmeri saattaa nyppiä tallan kanssa ajaessa, siksi suosittelen kampaa.

Parran uuden mallin suunnittelussa voin sinua auttaa ja ajaa trimmerikoneella sinulle mallin, jota voit itse ylläpitää sitten.