Hiusten pidennys

Tekniikoita on monia. Mainitsen tässä ne tekniikat, joita itse käytän.

Ompelu: ompelussa hiusnauhaa ommellaan hiusten alla tehtyyn lettiin. Se pitää uusia siinä vaiheessa kun hius kasvaa ja letti alkaa löystyä. Tällöin letitetään uudestaan ja ommellaan pidennysnauha takaisin paikoilleen. Nauhan voi käyttää niin kauan kun se pysyy hyvänä, eli useamman vuoden. Rahaa kuluu siis ainoastaan yhden kerran nauhan ostoon ja letin uudelleen tekoon, sekä uudelleen ompeluun. Kaikkein edullisin pidennysvaihtoehto. Ompelu/poisto on melko nopea ja helppo, sekä melko edullinen. Lisäksi tämän saman nauhan voi halutessaan käyttää liimatekniikkaan. Hiuksia huolletaan pitämällä tyvestä kiinni ja harjaamalla märkänä tai kuvana varovasti latvasta. Ei silti tarvitse varoa kuten muita tekniikoita. Ei vahingoita omaa hiusta juurikaan. Hiuksia voi käsitellä normaalisti kihartimilla.

Liimatekniikka: hiusnauhasta leikataan pieniä osioita, ja ne liimataan omaan hiukseen. Tämän tekniikan materiaali on hieman edullisempi kuin teippi ja keratiinisinetti. Sinetti hiuksessa on riisinjyvän kaltainen. Poisto on erittäin työläs, koska tällä tekniikalla pysyvyys on melko takuuvarma, etenkin liukkaassa hiuksessa. Liimasinetin on poistettava viimeistään 5 kuukauden kuluttua. Hiuksia ei voi enää uusiokäyttää. Poistoon on hyvä varata useampi tunti, sillä se on erittäin työläs ja hintava. Huolto tehdään itse joka päivä irrottamalla mahdollisesti toisiin kiinnitetyt sinetit, mikäli näin ei tee, muodostuu rasta ja poisto on vielä työläämpi. Hiuksia ei saa käsitellä märkänä, koska oma hius voi venyä tai pidennys valua. Hiukset harjataan pitämällä tyvestä kiinni. Hiuksia voi käsitellä normaalisti kihartimilla. Ei vahingoita omaa hiusta, mikäli hoitaa edellä mainituilla tavoilla. Ei saunaa tai  kloori/merivettä.

Keratiinisinetti: sopii hiukseen, joka ei ole niin liukas. Tällaisessa hiuksessa pysyvyys on melko varmaa. Sinetti kuumennetaan hiukseen. Sinetti hiuksessa on riisinjyvän kaltainen. Tämä tekniikka on kallein pidennystekniikka. Poisto on jonkin verran työläs ja hinnakas. Hiuksia ei voi enää uusiokäyttää. Poisto on tehtävä viimeistään 5kk kuluttua. Huolto tehdään itse joka päivä irrottamalla mahdollisesti toisiin kiinnitetyt sinetit, mikäli näin ei tee, muodostuu rasta ja poisto on vielä työläämpi. Hiuksia ei saa käsitellä märkänä, koska oma hius voi venyä tai pidennys valua. Hiukset harjataan pitämällä tyvestä kiinni. Hiuksia voi käsitellä normaalisti kihartimilla. Ei vahingoita omaa hiusta, mikäli hoitaa edellä mainituilla tavoilla. Ei suositella saunaa tai kloori/merivettä.

Teippi: teippilaatuja on monenlaisia, olen törmännyt vain yhteen laatuun, joka on ehdottomasti paras. Vain harvoin se on valunut asiakkaillani, tämä tekniikka ei kuitenkaan sovi liukkaaseen hiuslaatuun. Tämä teippilaatu on ohut ja laadukas. Märkänä hiuksia ei saa käsitellä, koska nämä saattavat valua. Ei saa käsitellä raudoilla läheltä kiinnitystä. Raudalla voi latvaa käsitellä normaalisti. Hiukset on letitettävä yöksi. Ei suositella saunaa tai  meri/kloorivettä. Huolto tehdään 2kk välein. Huolto/poisto on melko edullinen ja nopea. Ei rasita omaa hiusta, mikäli omahoito on oikein tehty ja huolellinen.

Hiuspidennyksiä voi käyttää raitoina. Tumma hius kärsii vaalennuksista, mitä vaaleammasta on kyse, joten pidennysosioilla saa nopeasti ja vaivattomasti eri värisiä raitoja, ilman oman hiuksen rasitusta.

Tuuhennoksessa tehdään sinne, tänne pienellä määrällä osioita. Näillä ei haeta pituutta, kuten itse pidennyksessä.

Pidennyksen voi tehdä kun oma hius on vähintään 10cm pitkä. Hiuspidennys on aitoa hiusta ja sopii myös kampauksiin, silloin käytän irto-osioita, tai kokonaista nauhaa. Lyhyeen tukkaan saa kampauksen kun oma  hius on vähintään 10cm pitkä.