Professional

Raidat

Raidat on  mielestäni mukava vaihtoehto koko pään värille, mikäli siis puhumme ei-tummahiuksisista. Raidat tuo kirkkautta ja valoa. Kulmakarvojen luonnollinen väri vastaa yleensä omaa hiusväriä ja se antaa hyvää syvyyttä ilmeeseen, jota raidoilla sitten kirkastetaan, hiukset on eloisat ja tuuheat.

Moni asiakkaani on nyt kasvattanut oman värin esiin, johon olemme laittaneet sitten raitoja. Jotkut haluavat vain hieman, harvakseltaan niitä, ja todella luonnollisia, jotkut koko pään täyteen tosi kirkkaita. Harvemmin teen paksuja palkkeja, kuten esim jenkeissä oli jossain vaiheessa suuri hitti.  Raidoissa on se hyvä puoli, että ne kuivattavat sen verran hiusta, ettei ne rasvotu samalla tavoin kuin oma kiiltävä, päätä pitkin menevä hius. Toki hyvä hoitoaine pitää olla, jota laitetaan latvaan, ei tyveen.

Raidoitustekniikat on monenmoiset, vapaalla kädellä tehdyt, eli Balayage, on kaikkein luonnollisimmat, ja siihen ne on tarkoitettukin, ettei ole ihan varma onko nuo värjätty kampaajalla, vaiko aurinko :)

Huppua käytän sellaisille, joilla on maksimissaan leukaan hiukset. Hupulla saa tosi vaalean yleisilmeen, mitä ei normaalilla raidoituksella saa ekalla kerralla. Hupulla jää sitten selkämpi tyvikasvu heti kättelyssä, mutta on tosi hyvä vaihtoehto jos on kauan aikaa edellisestä kerrasta ja oma tukka on päässyt tosi tummaksi.

Miehille raidat on kiva tapa saada ryhtiä ja ilmettä, ne teen mieluusti vapaalla kädellä, niin, että näyttävät auringon vaalentamilta, eikä raidoitetuilta.

Raitoja ei suinkaan laiteta joka kerta koko pituuteen, vaan kun tukka alkaa olla täynnä vaaleita raitoja, niin raidoitus tehdään ainoastaan tyveen, jo vaalennettua ei enää tarvitse vaalentaa uudelleen.

Raitoja voi tehdä myös hiusväreillä, eli vapaasti valittavissa mikä väri hyvänsä. Jos ei kestä tyvikasvua kahden viikon kuluttua, niin pohjalla voi hyvin olla oma väri ja sitten tehdä raitoja vaikka suklaanruskealla, se tuo kiiltoa, mutta omaakin jää jäljelle!

Sitten vaan raidoitukseen :P